Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

U komt in aanmerking voor een wortelkanaalbehandeling wanneer blijkt dat er ontstoken weefsel in het wortelkanaal aanwezig is of dit in het verleden is geweest. Deze ontstekingen ontstaan vaak door bacteriën in het zenuwkanaal en kunnen zeer pijnlijk zijn. Tijdens de behandeling worden de kanalen gereinigd en opgevuld met vulmateriaal. Indien de wortelkanaalbehandeling te complex blijkt, dan kan de tandarts u doorverwijzen naar een endodontoloog. Het is namelijk alleen mogelijk om een afspraak te maken bij een endodontoloog met een verwijsbrief van uw tandarts, wij kunnen intern verwijzen.

Wortelkanaalbehandeling kosten

De kosten van wortelkanaalbehandelingen kunnen variëren afhankelijk van de aard van de behandeling die u nodig heeft en het soort tandartspraktijk waar u naartoe gaat. Daarnaast zijn de vergoedingen voor deze behandelingen afhankelijk van de specifieke polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten van een wortelkanaalbehandeling, kunnen wij een kostenbegroting maken. Op basis van deze begroting kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te zien wat er precies wordt vergoed. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan en weet u waar u aan toe bent.

Doet een wortelkanaalbehandeling pijn?

In de regel veroorzaakt een wortelkanaalbehandeling geen pijn, omdat er voorafgaand aan de behandeling een verdoving wordt gegeven. Als u geen behandeling ondergaat, kan de pijn waarschijnlijk toenemen en langer aanhouden, en zult u uiteindelijk toch behandeld moeten worden. Daarom raden wij aan om bij klachten altijd een afspraak te maken met een tandarts.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag
08:00 – 20:00

Dinsdag
08:00 – 17:00

Woensdag
08:00 – 17:00

Donderdag
08:00 – 17:00

Vrijdag
08:00 – 17:00

Behandeling – Wortelkanaalbehandeling

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.