Implantaten

Implantaten

Voor patiënten die een tand of kies missen, kan een implantaat een goede oplossing bieden. Een implantaat is namelijk een kunstmatige wortel, meestal gemaakt van titanium, die in het kaakbot wordt geplaatst. Het implantaat neemt dan de functie van een tandwortel over.

Implantaten voor klikgebit

Implantaten kunnen worden gebruikt om een klikgebit te ondersteunen. Dit wordt vaak gedaan wanneer er onvoldoende houvast is in de mond voor een regulier kunstgebit. De implantaten zorgen ervoor dat het gebit stevig vastzit, waardoor u weer volop kunt genieten van uw maaltijden. Een van de belangrijkste voordelen van een klikgebit is dat patiënten weer meer van het leven kunnen genieten.

Enkelvoudige Implantaten

Implantaten kunnen ook worden gebruikt om losse tanden en kiezen te vervangen door middel van het plaatsen van een kroon. Na het plaatsen van de implantaten duurt het enkele maanden voordat er een kroon of kunstgebit op kan worden geplaatst. Dit is de periode waarin de implantaten stevig in het bot moeten groeien. Als er een kunstgebit wordt geplaatst, wordt er altijd een tijdelijke prothese gemaakt. Ook als u slechts één of twee implantaten laat plaatsen, kunt u kiezen voor een tijdelijke oplossing in de vorm van een plaatje. Op die manier heeft u tijdens de genezingsperiode geen gat in uw mond. Deze optie wordt vaak gekozen als het implantaat vrij vooraan in de mond wordt geplaatst.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag
08:00 – 20:00

Dinsdag
08:00 – 17:00

Woensdag
08:00 – 17:00

Donderdag
08:00 – 17:00

Vrijdag
08:00 – 17:00

Behandeling – Implantaten

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.