Prothese

Kunstgebit

Natuurlijk wil iedereen het liefst zijn eigen tanden houden, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Een kunstgebit kan dan de ideale oplossing zijn voor mensen die al hun tanden hebben verloren. Een kunstgebit ziet er tegenwoordig zo realistisch uit dat het bijna niet te onderscheiden is van een normaal gebit.

Met een gebitsprothese als een kunstgebit beschikt u weer over een volledig gebit, waarvan alle tanden een mooie witte kleur kunnen hebben. In Nederland dragen bijna drie miljoen mensen een volledige prothese.

Kunstgebit vergoeding

Het laten trekken van tanden wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Echter, de kosten voor een kunstgebit worden één keer in de vijf jaar voor 75% vergoed. Kosten voor het opnieuw passend maken of repareren van een kunstgebit worden volledig vergoed. De mate van vergoeding kan verschillen per zorgverzekeraar. Sommige verzekeraars bieden een volledige vergoeding, terwijl andere geen extra dekking bieden. Het is daarom raadzaam om bij uw zorgverzekeraar te informeren naar de vergoeding van uw kunstgebit.

Prothese

Wanneer uw tanden vervangen moeten worden en een kroon of brug met of zonder implantaat geen optie is, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een gebitsprothese. Het verschil met implantaten is dat een prothese verwijderbaar is, terwijl een brug of kroon op een implantaat dat niet is.

Bij ons kunt u terecht voor het laten maken van een kunstgebit. We maken graag een afspraak met u, zodat een van onze gespecialiseerde tandartsen kan kijken wat er voor u mogelijk is.

Wat zijn de kosten van een gebitsprothese?

De kosten van een gebitsprothese binnen onze praktijk zijn afhankelijk van de grootte en het type prothese. Een prothese met slechts enkele tanden zal bijvoorbeeld minder duur zijn dan een volledige gebitsprothese. Ook het verschil tussen een frameprothese en een plaatprothese kan de prijs beïnvloeden.

Het is daarom lastig om een vaste prijs te noemen. Bovendien kan uw verzekering ook van invloed zijn op de kosten, omdat deze verschillende regels en vergoedingen kan hebben met betrekking tot gebitsprotheses. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw verzekeraar voor meer informatie over de vergoedingen.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag
08:00 – 20:00

Dinsdag
08:00 – 17:00

Woensdag
08:00 – 17:00

Donderdag
08:00 – 17:00

Vrijdag
08:00 – 17:00

Behandeling – Prothese

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.