Periodieke controle

Tandartscontrole

Om een gezond gebit te behouden, is het belangrijk om regelmatig een tandartscontrole te ondergaan. Onze tandartsen voeren periodiek tandartscontroles uit. Afhankelijk van uw mondgezondheid, zal de tandarts advies geven over hoe vaak het nodig is om voor controle langs te komen. Wij bieden zorg op maat, waarbij u altijd de eindbeslissing neemt.

Hoe gaat de tandartscontrole in zijn werk?

Een tandartscontrole bij onze praktijk is een periodieke afspraak waarbij u plaatsneemt in een comfortabele ligstoel en de tandarts uw gebit inspecteert. Hij zal u vragen naar uw gezondheid en eventuele klachten en zal uw gebit nauwkeurig onderzoeken met behulp van diverse instrumenten om eventuele problemen op te sporen. Ook zal de tandarts uw dossier raadplegen om te zien of oude vullingen aan vervanging toe zijn en of het nodig is om uit voorzorg controlefoto’s van uw gebit te maken.

Met de periodieke tandartscontrole wordt uw gebit regelmatig gecontroleerd om snel in te grijpen als er gaatjes of andere gebreken worden gevonden. Hiermee wordt voorkomen dat eventuele gaatjes ontstekingen veroorzaken en de tand of kies onnodig beschadigt. Als er beperkt tandplak aanwezig is, zal de controle worden afgesloten met het reinigen van uw gebit. Bij overmatige tandplak en tandsteen zal de tandarts u doorverwijzen naar de preventieassistent of mondhygiënist binnen onze praktijk.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag
08:00 – 20:00

Dinsdag
08:00 – 17:00

Woensdag
08:00 – 17:00

Donderdag
08:00 – 17:00

Vrijdag
08:00 – 17:00

Behandeling – Periodieke controle

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.