Facings

Facings

U kunt bij ons ook terecht voor het plaatsen van facings. Een facing is een dun plaatje van composiet of porselein dat op een tand of kies wordt geplakt, waardoor de tand er mooier uit komt te zien. Een facing wordt bijvoorbeeld geplaatst om een spleetje tussen uw tanden op te vullen, afgebroken hoekjes weer recht te maken of verkleurde tanden witter te maken.

Er zijn twee soorten facings:

Een composiet facing wordt door de tandarts zelf aangebracht, waardoor u in één behandeling klaar bent. Een porseleinen facing daarentegen wordt in een laboratorium gemaakt. Eerst wordt er een afdruk gemaakt van de te behandelen tand en vervolgens wordt de facing door uw tandarts geplaatst.

Een facing zou normaal gesproken zeker 10 jaar moeten meegaan wanneer deze op de juiste manier wordt geplaatst. Uit ervaring blijkt echter dat veel facings veel langer meegaan, sommige zelfs wel meer dan 30 jaar. Door bepaalde omstandigheden of gewoonten zoals nagelbijten of knarsen kan het voorkomen dat uw facing eerder loslaat. Daarom is het belangrijk om dergelijke gewoonten of omstandigheden altijd met uw tandarts te bespreken.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag
08:00 – 20:00

Dinsdag
08:00 – 17:00

Woensdag
08:00 – 17:00

Donderdag
08:00 – 17:00

Vrijdag
08:00 – 17:00

Behandeling – Facings

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.