Poets je je tanden goed?

Vaak kun je al door heel kleine aanpassingen in het poetsgedrag heel veel voorkomen. Ook hierin ondersteunt de preventieassistente. Zij geeft je suggesties en informeert je over handige hulpmiddelen voor de mondhygiëne.

Regelmatig bezoek bij de preventieassistente is de basis voor een gezonde mond. In de meeste industrielanden is dat allang standaard en in Nederland wordt het ook meer en meer ingezet. Het is veel leuker om een mond gezond te houden dan erg beschadigde tanden en kiezen te moeten repareren.

Toch moeten wij jouw tanden goed in de gaten houden. Hiervoor adviseren wij de halfjaarlijkse controles bij de tandarts. Gaat het een keer mis en ontstaat er ergens een gaatje? Ben je er op tijd bij, dan is het vaak met een klein vullinkje opgelost!

Afhankelijk van of je vaak of bijna nooit gaatjes hebt gaat de tandarts een periode vastleggen voor het maken van bitewings. Dit zijn kleine röntgenfoto’s, één per kant, die het mogelijk maken om tussen de kiezen te kijken.

Kiezen hebben een groot contactoppervlakte met “de buurman”. Hier komt de tandenborstel niet tussen. Vaak ontstaan hier de gaatjes. In de mond zijn deze pas zichtbaar als ze al wat groter zijn.

Op de foto’s kun je ontstane problemen vroeg zien. Zitten er ontkalkingen nog puur in het glazuur? Dan laten we je zien hoe je bijv. met flossdraad met fluoride en andere hulpmiddelen aan deze plek extra aandacht kunt besteden zodat het geen “echt” gaatje wordt.

Heb je vragen / complimenten / klachten / suggesties? Stuur ons gewoon even een mailtje aan suggesties@dentpoint.nl. Wij reageren zo snel mogelijk.